Galerie
Pastoor van Rooijplein 3
2678 JA De Lier (ZH)
Tel: 06 53 287 567
welkom   Liers dagboek   nieuws   schilderijen   ruimtelijk werk   divers   referenties   foto archief   contact
terug
omhoog
Activiteiten

Regelmatig organiseren wij speciale activiteiten. Eén of meerdere kunstenaars staan dan centraal. Bij die gelegenheden zijn we ook op andere momenten geopend. Wij verlenen als stichtingsbestuurder medewerking aan de ‘Kunst in de Kerk’, een zomerse kunstmanifestatie in de nabijgelegen monumentale Domkerk. Incidenteel nemen wij deel aan kunstbeurzen. In deze rubriek vindt u de benodigde informatie.

Aangemelde groepen leiden we graag rond in onze galerie waarbij wij dieper ingaan op de getoonde werken. Voor grotere gezelschappen geven we lezingen op locatie over onze ‘eigen’ kunstenaars of over de kunstreizen die we maken. Wilt u op de hoogte gehouden worden meld u dan aan voor onze nieuwsbrieven.
Kasteel Ruurlo

De Achterhoek heeft nog meer verrassends in petto dan het alleen het prachtige landschap.

We hebben het voor de laatste dag van ons rondje Achterhoek bewaard. KunstKijken. Met open mond dwalen we door kasteel Ruurlo, anno 1400, dat door een miljoenen kostende restauratie mooier is dan het ooit geweest kan zijn.

De ontwerpers hebben zich kunnen uitleven met staal, mooie houtsoorten en stucwerk. Glas en RVS zijn de materialen zijn voor de hypermoderne brug over de slotgracht. Spannend.

Mooie details zoals de wandbespanningen van moiree-zijde een fraaie achtergrond voor de collectie magisch realistische schilderijen van Carel Willink. Want het kasteel is ingericht als museum. Museum More, dat staat voor MOdern REalisme. En dan heb ik het nog niet eens over de hectaren grote parktuin in lentetooi gehad.... En over het andere museum More, in Gorssel.

High Society

Het is er druk en parkeren is lastig maar “High Society“ in het Rijksmuseum mag je niet missen. Wij hebben in ieder geval volop genoten van het vakmanschap van de indrukwekkende ‘17e-eeuwers’. De expositie met fors bemeten schilderijen “ten voeten uit” maakt diepe indruk. Dat waren nog eens tijden…. voor de welgestelden die zich toen in optima forma lieten schilderen. Wel opschieten want het duurt nog maar tot 8 juni.
De Groendenker

De Groendenker, een stoer bronzen beeld van Henk Vos, heeft eindelijk zijn definitieve plek in het Westland gekregen. De artistieke verbeelding van de innovatieve Westlandse kweker. De 'takkenman' zoals voorbijgangers hem noemden was al te zien bij de galerie. Vanaf het eerste moment dat ik het grote beeld van Vos zag was ik ervan overtuigd dat zoiets moois in het Westland thuis hoorde. Zo werd een droom werkelijkheid. Een kleinere versie weliswaar maar op een in het oog springende plaats in het centrum van Naaldwijk komt het beeld volledig tot haar recht. Samen met Sculptura, -kunst in de openbare ruimte van het Westland- is de kleinere versie, 1.75 m. hoog, gerealiseerd kunnen worden terwijl de gemeente Westland de forse sokkel en de plaatsing voor haar rekening nam. Een aanwinst!
Art Nouveau glasvazen in de galerie

Op de bovenverdieping laten wij een deel van onze collectie cameoglas vazen van Emile Gallé zien.
Rond 1900 ontstond in Nancy de Ecole de Nancy waarin kunstenaars/ambachtslieden een nieuwe
kunststroming ontkedenden: de Art Nouveau of Jugendstil. Schoonheid in de natuur, bloemen en
planten waren de inspiratie van Gallé en zijn volgelingen die de techniek van meerlagenglas
(cameo) gebruikte om zijn kunstzinnige botanische motieven vorm te geven voor de euwigheid.

Tevens laten wij plateelvazen uit die zelfde periode van “Rozenburg” en 'Zuid Holland' zien.
Van Rozenburg is er een monumentale vaas die beschilderd is door Sam Schelling.
Boekje met het werk van Theo Baars

Theo Baars is één van de kunstenaars voor wie wij al jaren met veel plezier de verkoopbemiddeling
doen. Wij hebben een klein boekje met een aantal van de mooiste werken van de meester uitgegeven.
Een feest van kleuren en vormen!. Het boekje illustreert vooral de grote diversiteit in zijn werk
waarvan het landschap slechts een onderdeel vormt. Voor alle fans van het kleurige werk van Baars
hebben wij één exemplaar klaar liggen in de galerie voor slechts € 10,00. Wij kunnen het ook
toezenden. Dan berekenen wij wel de kostprijs: € 30,00.